خــــانه |  راهـنمای تـــارنما |  جستجو    
 
     
 
 

     تــــــــازه هـــــــا  
 
   رساله راه بهبودی
   کتاب پروفسور حسابی و دانش اتمی ایران
   بیست و هشتمین یادمان پروفسور حسابی
   ... مکاتبات پروفسور حسابی و آندره ژید
   فاطمه گله ...
   جناب مهندس غلامرضا سحاب - دوستان
   گزارش رونمایی از دیوان حافظ حسابی
   تور گردشگری منزل، موزه، کتابخانه ...
   بروشور موزه پروفسور حسابی
   خبرنامه روز جهانی موزه (بهار 97)
   تعیین ساعت ایران
   همایش یونسکو در بنیاد پروفسور حسابی
   فیلم های مصاحبه با پروفسور حسابی
   سخنرانی در سوگ درگذشت اینشتین
   بخشی از عضويت های استاد‎‎‎‌
   دیدگاهی بر تئوری پروفسور حسابی
   بزرگداشت سی صدمین سالگرد تولد نیوتن
   خرید زمین در کره مریخ
   تئوری استاد
   تزهای تقدیمی اساتید بزرگ به استاد ...
 
     پیــــــوندهــــــــــا 
 
   

   

   
   
   
   
 
 
 
 
 
 
 
     
     
         
 








  نشست های علمی - فرهنگی

خبرنامه مراسم روز جهانی علم برای صلح و توسعه (پاییز 1393) .
 
 
   
   
 
مراسم روز جهانی علم برای صلح و توسعه (پاییز 1393)

 

‎‎‎‌‌‌مراسم روز جهانی علم برای صلح و توسعه در تاریخ 25 آبان ماه 1393 در بنیاد پروفسور حسابی با حمایت شهرداری تهران (منطقه یک) و مشارکت کمیسیون ملی یونسکو در دو بخش نمایشگاهی و کارگاهی و نیز نشست و سخنرانی برگزار گردید .

الف – نمایشگاه‎ها و کارگاه‎ها

• نمایشگاه دست‎آوردهای علمی ، پژوهشی و صنعتی پژوهشگران بنیاد پروفسور حسابی .
• نمایشگاه دست‎آوردهای علمی ، پژوهشی و صنعتی پژوهشگران مرتبط با بنیاد پروفسور حسابی .
• نمایشگاه فعالیت‎های زیست‎محیطی بنیاد پروفسور حسابی .
• کارگاه‎های آموزشی در حوزه‎های زیست‎محیطی ، فرهنگی ، موسیقی و نقشه‎برداری .
• بازدید از نمایشگاه دائمی برخی فعالیت‎های پژوهشی و تعدادی از دست‎یافته های صنعتی استاد محمود حسابی .
• بازدید از موزه پروفسور حسابی .
• بازدید از بخشی از کتابخانه مشتمل بر 27300 جلد کتاب شخصی استاد .
• نمایشگاهی از اسناد ، مدارک ، ... سفرنامه‎ها و مکاتبات پروفسور حسابی .
• بازدید از فضاهای زیست‎محیطی تدارک دیده شده در بنیاد پروفسور حسابی ، شامل گیاهان ، درختان کهنسال و نایاب ، پرندگان زیبا و رنگارنگ ، آهوان و حیوانات مختلف .

ب – نشست و سخنرانی

با توجه به حضور جمع کثیری از علاقمندان ، اندیشمندان ، پژوهشگران ، استادان ، دانشجویان و دانش‎آموزان ، معلمین برجسته و نیز مقامات مختلف کشوری و لشکری ، نشست‎های جانبی تخصصی در حوزه‎های مختلف علمی ، پژوهشی ، فرهنگی و هنری ، برگزار گردید .

در این نشست و بازدید ، افرادی همچون دکتر صمد فرخی (استاد پیشکسوت فیزیک) ، مهندس سیاهکلی (معاونت محترم صدا و سیما) ، دکتر سعیدآبادی (استاد دانشگاه و ریاست محترم کمیسیون ملی یونسکو) ، حجت‎الاسلام و المسملمین حجتی کرمانی (محقق و مورخ حوزه‎های تاریخی و دینی) ، حجت‎الاسلام و المسلمین معادیخواه (پژوهشگر تاریخ اسلام) ، دکتر عباسپور تهرانی ، استاد دانشگاه و ریاست واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی ، مهندس بوربور معاون و عضو هیئت مدیره بانک ملت ، مهندس جلالی و مهندس طهماسبی از مدیران وزارت جهاد کشاورزی ، دکتر ویسه قائم مقام معاون اول ریاست جمهوری ، تیمسار سهرابی مشاور نظامی مقام معظم رهبری ، دکتر گل‎نراقی استاد دانشگاه و پزشک برجسته ، دکتر عادل مقصودپور (استاد مکانیک و رییس گروه مکانیک علوم و تحقیقات) ، دکتر طباطبایی (پژوهشگر و مخترع و مجری پروژه‎های زیست‎محیطی سازمان ملل) ، مهندس مرادخانی ، معاونت محترم وزارت ارشاد و جمعی دیگر از پژوهشگران و اندیشمندان حضور داشتند .

ج – گزیده‎یی از موارد سخنرانی‎ها

حجت‎الاسلام و المسلملین حجتی کرمانی
« بنای بنیاد پروفسور حسابی هرچه مستحکم‎تر باشد ، به نفع فرهنگ و دانش ایرانی است مسئولان و کسانی که فعالیت‎های آنجا را اداره می‎کنند ، بسیار تلاش‎گر و سخت‎کوش می‎باشند . »

دکتر هاشمی استاد دانشگاه و معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم ، تحقیقات و تخشایی (تکنولوژی)
« جامعه ما نیاز به الگوهایی دارد ، که نام و یادشان علم و فرهنگ را ، در جامعه حفظ نماید ، اکنون علم و اهل علم در جایگاه واقعی خود ، در جامعه قرار ندارد . »
« دانشمندان و عالمان نیازی به بزرگداشت ندارند ، ولی زنده نگهداشتن یاد و فعالیت‎های ایشان می‎تواند نسل جوان را در جایگاه مناسب علمی نگهدارد . »
« پروفسور حسابی به واسطه آنچه که از طریق شاگردان ، علم و فعالیت‎هایشان خلق کرده‎اند ، همیشه زنده خواهند بود . »
« اهل علم و تمام ایرانیان با هم گفتگوی سازنده داشته باشند ، تا ایران پاینده بماند ، متاسفانه اصلا با هم گفتگو نمی‎کنیم و گاهی هم که انجام می‎شود ، گفتگویی سازنده نیست . »
« ما نیاز به صلح و فرهنگ صلح داریم ، که برای آن نیاز به علم خواهیم داشت ، پس نیاز به عالمان داریم ، به همین دلیل باید قدر عالمان را بدانیم . »
در بخشی از این مراسم به مناسبت روز جهانی علم برای صلح و توسعه ، پیام مدیر کل یونسکو خانم «ایرینا بوکووا» از مقر ایشان در پاریس پخش گردید . ایشان در بخشی از این پیام خود اشاره نمودند که :
« برای ساخت سیستم‎ها و ساختمان‎های متناسب با وضعیت فعلی جامعه جهانی با توجه به محدودیت‎های مختلف کره زمین و جوامع مختلف و با درنظر گرفتن اولویت‎های آن مانند زیست‎محیطی ، منابع انرژی و ... نیازمند فعالیت‎های علمی و مهندسی هستیم . »

دکتر سعیدآبادی استاد دانشگاه و دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران
« زیبایی ، دانایی و نیکویی مؤلفه‎هایی هستند که بزرگان علم و فرهنگ دنبال می‎کنند . همانند زنده‎یاد پروفسور حسابی ، عمرشان در خدمت این سه مؤلفه بود . »
« علمی به درد می‎خورد که دانشمند ، پژوهشگر و دانشگاهیان آن به مشکلات جامعه توجه داشته باشند و با علم خود در جهت رفع آن بکوشند . بدون ترویج و عمومی کردن علم ، امکان توسعه وجود ندارد . »
« ترکیب دانش سنتی و بومی با دانش روز باید با خلاقیت صورت پذیرد ، مثلاً مرکز بین‎المللی قنات یونسکو در یزد ایران ، واقع شده است تا از علم پیشینیان برای توسعه این روش به صورت امروزی استفاده شود . فعالیت‎هایی این چنین برای استفاده و تلفیق دانش سنتی و دانش روز از فعالیت‎های اساسی پروفسور حسابی بود . »
« امروز بسیار نیازمند آن هستیم که جوانان ، اندیشمندان و پژوهشگران ما بیش از پیش زندگی و روش فعالیت‎های علمی و آموزشی پروفسور حسابی را به عنوان یک الگوی مهم مورد توجه قرار دهند و از آن بهره گیرند . »
« پی¬گیر آن هستیم که جایزه‎یی به نام پروفسور حسابی با همراهی و پشتیبانی یونسکو برای هرچه جهانی‎تر شدن نام ایشان و روشنایی‎بخش راه آینده کشورمان در حوزه‎های علمی و اخلاقی تعیین نماییم . برای این منظور امیدوارم ، با همکاری یکی از دانشگاه‎های کشور و بنیاد پروفسور حسابی و با حمایت یونسکو این امر را ، محقق نماییم . »

دکتر صمد فرخی (استاد فیزیک پیشکسوت و از شاگردان و همکاران پروفسور حسابی)
« تا امروز شاید بیشتر فکر می‎کردیم که علم برای بشر آسایش ، آرامش و رفاه می‎آورد ولی امروزه به این نتیجه رسیده‎ایم ، که علم باید دارای یک ویژگی دیگر هم باشد و آن حفظ محیط زیست و عدم تاثیرگذاری بر نابودی آن است . مثلا افزایش گرمای زمین ، یکی از پدیده‎های مخرب زیست‎محیطی است ، که نتیجه فعالیت‎های صنعتی و علمی بشر می‎باشد . »
« متاسفانه پس از جنگ جهانی دوم ، مسابقه تسلیحاتی میان کشورهای صنعتی شروع شد و موضوع تشعشعات هسته‎یی نیز به مرز بالایی در سطح کره زمین رسیده ، و تصور می‎کنم بسیاری از بیماری‎های جدید و پیدایش بیماری‎های دیگر به دلیل افزایش میزان رادیواکتیویته سطح زمین است . به نظر بنده استفاده از رآکتورهای اتمی امکان تحمیل صدمات جبران‎ناپذیری به محیط زیست و افراد بشر را دارد ، که نمونه‎های آن راکتورهای اتمی اوکراین (چرنوبیل) و راکتورهای اتمی ژاپن (فوکوشیما) می‎باشد . به همین دلیل توصیه می‎نمایم ، تا به جای استفاده از این نوع انرژی ، استفاده از انرژی‎های نو ، تجزیه‎پذیر ، انرژی‎های نامحدود و پاکیزه مانند انرژی خورشیدی ، مورد توجه قرار بگیرد . »

دکتر سیاهکلی معاونت فنی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
« از نمایشگاه خیلی استفاده کردم ، به ویژه با توجه به رشته خودم ، ساخت آنتن‎های هم‎مرکز فرنل و یا پترن‎های آنتنی که پروفسور حسابی در سال‎های بسیار دور تهیه کرده بودند ، برایم بسیار جالب بود . بشر از امواج الکترومغناطیس بسیار سود برده است ، دیدم ، پروفسور حسابی فعالیت‎های گسترده‎یی در این زمینه داشته‎اند . »
« بشر امروزه به دنبال ارسال پهنای باند نزدیک به بی‎نهایت که همان پهنای باند نور می‎باشد است . پروفسور حسابی همیشه مشوق پژوهش و آموزش در این زمینه بودند . »

مه‎فام قسیمی ایشان به توصیه یونسکو ، به عنوان نماینده دانش‎آموزان کشور ، پیام دانش‎آموزی خود را ، در زمینه علم برای صلح و توسعه ارائه کردند . پروفسور باهر (استاد دانشگاه و پژوهشگر حوزه‎های جامعه‎شناسی و رفتارشناسی)
« استاد حسابی چهار ویژگی داشتند : ریز ، تیز ، فرز و تمیز یعنی کم‎مصرف ، پرتولید ، سریع‌‎الانتقال و توانمند برای تمیز دادن . یعنی ایشان با حداقل امکانات ، بیشترین تاثیرات مفید را ، برای جامعه خود داشته‎اند ، و در عین حال ، این ویژگی‎ها همراه با توانایی تشخیص موارد مناسب از نامناسب و سرعت عمل در تصمیم‎گیری و یادگیری بوده است . »
« در هر زمینه‎یی که مطالعه کرده‎ام ، دیده‎ام که پروفسور حسابی تاثیرگذار و دارای پژوهش و دانش بوده‎اند . به چنین انسان‎هایی کارآفرین می‎گوییم ، از نظر من ، ایشان کارآفرینی بودند ، که هر چهار ویژگی کارآفرینی یعنی خلاقیت ، اکتشاف ، ابتکار و ابداع را داشته‎اند . »
« باید توجه داشت ، که اغلب بلدیم حرف خوب بزنیم (حتی علم کلام در ایران ایجاد شده است !) ولی مهم ، حرکت در جهت کارآفرینی با مشخصه‎های یادشده است ، که در وجود استاد حسابی این ویژگی‎ها به‎خوبی دیده می‎شود . »

دکتر مقصودپور (استاد دانشگاه و رییس گروه مکانیک علوم‎تحقیقات و از مدیران پژوهشی بنیاد پروفسور حسابی)
« در صورتی که علم بتواند وظیفه ایجاد ارتباط بین اجزا حیات را ، در جهت منافع کل حیات به‎خوبی برقرار سازد ، مانع جنگ خواهد شد . همانگونه که بخشی از وجود من با بخشی دیگر از وجودم نمی‎جنگد ، زیرا با هم ارتباط دارد و این ارتباط در جهت منافع کل وجود است . علم بیش از آن که مجموعه‎یی از حقایق باشد ، روشی برای اندیشیدن است . از طرفی هرچه فکر انسان گسترش بیشتری داشته باشد ، معمولا به افکار دیگران بیشتر احترام می‎گذارد . کلید تغییر شیوه تفکر مردم ، تفکر نقادانه است و این یعنی توانایی استخراج نتایج منطقی .»
« دین و علمی بهتر است ، که با آموزه‎های آن بتوان ارتباط بهتر و عمیق‎تری با حیات برقرار ساخت . »

دکتر تابشیان (از شاگردان اسبق پروفسور حسابی و معاونت صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران)
« علم نوری است ، که خداوند بر قلب افرادی که بخواهد می‎تاباند و یکی از افرادی که این نور بر قلبشان تابید ، پروفسور حسابی بوده‎اند ، که این روشنایی را ، به جامعه بازتاباندند . »

خانم منتظری‎پور (نماینده دانشگاه متروپولیتن لندن) در مورد بورس پروفسور حسابی که توسط دانشگاه متروپولیتن لندن که از سال 2010 به یک ایرانی اهدا می‎شود توضیح دادند و پیام سرکار خانم شمیرانی (مسئول روابط بین‎الملل دانشگاه متروپولیتن لندن) را خواندند . دکتر طباطبایی (مجری پروژه‎های پژوهشی سازمان ملل متحد (UN) در ایران و پژوهشگر ارشد سیستم‎های کنترل و حفاظت محیط زیست) ابتدا با دعوت از خانم مهندس نازنین صابری نماینده دفتر برنامه کمک‎های سازمان ملل ، ایشان برنامه‎های این کمک را توضیح دادند و سپس آقای دکتر طباطبایی گزارش پروژه خود را ارائه نمودند . دکتر طباطبایی ابتدا در مورد ورود علم به زندگی مردم و این ویژگی استاد پروفسور حسابی ، که در این امر تلاش داشتند ، صحبت نمودند و در ادامه مطالبی در مورد فعالیت پژوهشی و زیست‎محیطی خود اظهار داشتند :
« روغن‎های پسماند در صنایع غذایی و بهداشتی ، برای محیط زیست و انسان بسیار مضر می‎باشد ، که متاسفانه به صورت گسترده در سطح کشور استفاده می‎شود ، و نباید اجازه فروش داشته باشند زیرا ریسک سرطان را به شدت بالا می‎برد (به‎ویژه سرطان مری) ، دلیل اصلی رشد این ناهنجاری‎ها نیز اخلاق درست می‎باشد ، که متاسفانه کمتر دیده می‎شود . »
« پروژه‎یی که انجام شده است ، ساخت سیستم تبدیل روغن‎های پسماند به گازوئیل زیستی است ، که در همین زمینه کارگاه‎های آموزشی برای مدارس و دانشگاه‎ها برگزار شده است . متاسفانه یک قطره سوخت‎های زیستی در ایران ارائه نمی‎گردد ، که باید به این موضوع توجه نمود . (برخلاف بسیاری از کشورهای پیشرفته) . »
« سوخت‎های زیستی از منابع ضایعاتی باید تهیه شود . در ادامه نیز مزایای زیست‎محیطی بیودیزل مطرح شد . » خانم مهندس صابری مدیر برنامه و مجری پروژه توسعه عمران سازمان ملل (UN)تحت عنوان SGP در ایران ضمن توضیح طرح‎های مورد نظر ، اشاره کردند که این کمک‎ها به NGOها تعلق می‎گیرد . و لازم است تا پروژه‎ها و کمک‎ها با شاخص‎های سازمان ملل مانند محیط زیست و تغییرات آب و هوایی و موارد مرتبط با آن مثل هنر برای شناسایی محیط زیست تطبیق داشته باشد . مهندس سحاب نماینده خانواده سحاب ، پدر جغرافیای ایران ، و ریاست مؤسسه سحاب به عنوان اولین مجموعه نقشه‎برداری و تهیه و ارائه نقشه‎های مختلف کشور طی یک قرن گذشته با این بیان که : « تحولاتی که در دنیا برای توسعه علوم انجام می‎گیرد ، بسیار وسیع می‎باشد ، ولی ما در جهان در چه جایگاهی قرار گرفته‎ایم ؟ »
« به‎دلیل کارهای غیراصولی ، که در این سال‎ها در کشور انجام شده است ، بی‎توجه به مسائل و معضلات زیست‎محیطی خود شده‎ایم . » « مجله پیام یونسکو که تا سال 1380 به زبان فارسی هم منتشر می‎شد ، متاسفانه متوقف شده است که امیدوارم دوباره منتشر شود . » « انجمن تفرشی‎ها و NGOهای علمی ، فرهنگی و زیست‎محیطی دیگر را ، دعوت به همکاری و همراهی در این مجموعه می‎کنیم . »
« همچنین در مورد انجمن‎های دیگری ، که با آن‎ها مرتبطند مانند انجمن مجموعه‎داران نیز توضیحاتی ارائه دادند . »

دکتر سپهری (استاد دانشگاه و رییس کرسی سیستم‎های حفاظت و کنترل الکترونیک) دانشگاه امیرکبیر
« در ایران زیرساخت علم را داریم . علم به معنای دانستن است . مثلا فوریه دانشمند فرانسوی در 250 سال قبل مشاهده کرد ، که حرکت در طبیعت (مانند اجرام آسمانی) به صورت مکرر و پریودیک است و به این نتیجه رسید ، که می‎توان با دانش ریاضی پدیده‎ها و توابع را به مجموعه‎یی از حرکات و توابع سینوسی تبدیل نمود . »
« برای دانستن باید الگو داشته باشیم ولی به الگوهایی (مانند پروفسور حسابی) کمتر توجه می‎نماییم . »
« آقای مهندس حسابی خدمتی را ، که به جامعه داشته‎اند آن بوده است ، که این الگو را ، به جامعه ما معرفی کرده‎اند . »

دکتر عبدی‎پور (دبیرکل بنیاد نوروز) ایشان در مورد جشن جهانی عید نوروز ، که در سازمان ملل قطعنامه‎یی برای آن صادر شد ، توضیحاتی ارائه کردند و از جمله تاکید سازمان ملل مبنی بر این که نوروز فرهنگ صلح است و این فرهنگ ایرانی است .
« سختی‎های زیادی برای معرفی این جشن وجود دارد و به‎ویژه در دست‎انداز افرادی که به آن بی‎توجه هستند ، گیر افتاده است . »

پروفسور امین (استاد دانشگاه گلاسکو انگلستان ، محقق و پیشکسوت حقوق ، علوم سیاسی و مبانی تاریخ جهان)
« علم عبارت است از هر نوع آگاهی و دانستن و بینش ، زیرا در برابر جهل است که این مفهوم عام آن است ولی در مفهوم خاص آن همان science است که مربوط به متخصصان علوم مختلف است . »
« از نظر یونسکو هر نوع علمی (چه عام و چه خاص) باید در خدمت صلح و آرامش و توسعه جامعه بشری باشد . »

در ادامه نیز دانش‎نامه منظوم ایران که توسط خودشان نگاشته شده بود را ، به دکتر بصیره استاد فیزیک و مهندس حسابی ریاست هیأت امنای بنیاد پروفسور حسابی و آقای کتابدار اندیشمند و ادیب و مجری برنامه اهدا نمودند . بهنام بدیع با توصیه یونسکو و به عنوان نماینده دانشجویان کشور ، پیام دانشجویی خود را ، در ارتباط با علم برای صلح و توسعه پایدار ارائه نمودند . هدایا و یادمان‎ها در بخش بعدی مراسم اثر خلق شده‎یی از صنایع دستی ، هنری ، ... ارائه و به بنیاد استاد هدیه شد ، به عنوان مثال کار بسیار زیبای دست الیسا ریوندی فرزند سرهنگ ریوندی . در ادامه برنامه ، هنرمند ارجمند ، آقای حیدری سازنده تار و نوازنده و موسیقیدان ضمن ارائه تاریخچه پیدایی این هنر ملی و جهانی کشورمان ، ساز دست‎ساز خود را ، به موزه پروفسور حسابی اهدا کردند . در بخش بعدی مراسم ، خانم مهندس کرمی ، آقای مهندس حکیمی ، آقای مهندس رعیتی که تابلویی از چهره استاد را که به روشی نوین طراحی و اجرا کرده بودند ، که با همراهی دکتر بصیره (استاد پیشکسوت فیزیک دانشگاه‎های کشور و از شاگردان پروفسور حسابی) به بنیاد پروفسور حسابی اهدا نمودند . مهندس بختیاری از استادان طراحی معماری و مبدع آثار هنری ملی و بین‎المللی نکاتی را در مورد تابلو اهدایی که بر مبنای روش Parametric Design خلق شده بود ، اظهار نمودند . ایشان در ادامه عنوان نمودند استاد دکتر حسابی عاشق بوده‎اند ، که این دست‎آوردها را داشتند ، گروهی هم که با بنده این اثر را خلق کردند ، با عشق این فعالیت را انجام دادند . در پایان نیز آقای مهندس ایرج حسابی مطالبی را در مورد فعالیت‎های بنیاد پروفسور حسابی و این گردهمایی مطرح نمودند :
« از تمامی حضار و بازدیدکنندگان نمایشگاه‎ها و کارگاه‎های آموزشی سپاسگزاری نمودند . »
« گزارشی از اسناد و مدارکی ، که از پروفسور حسابی باقیمانده است و تعداد این اسناد ارائه داده شد »
« در بخشی از سخنانشان به مشکلات مطالعه کتاب توسط استاد به دلیل وضعیت وخیم بینایی استاد که به سختی امکان مطالعه را داشتند اشاره نمودند . »
« در مورد مکاتبات جناب آقای دکتر حسابی و آندره ژید ، نویسنده شهیر فرانسوی ، که در ارتباط با فرهنگ ایرانی و فرانسوی و نحوه برخورد ایشان با یکدیگر بود مواردی را مطرح نمودند . »
« همچنین در مورد نمادهای ایرانی که در جهان شناخته‎شده است و خودمان کمتر به آن‎ها واقف هستیم ، موارد و مثال‎هایی را ارائه کردند که در سایت بنیاد پروفسور حسابی توضیحات مفصلی در مورد آن ارائه شده است . »

د – بازدید از فضاهای دیگر مجموعه بنیاد پروفسور حسابی
موزه استاد ، برخی از دستاوردها و فعالیت‎های پژوهشی – صنعتی و نیز کتابخانه ارزشمند ایشان ، همراه با فضاهای سبز ایجادشده توسط ایشان از دیگر فضاهای پرجاذبه برای بازدید بود ، که مورد استقبال شایان توجهی از سوی بازدیدکنندگان قرار گرفت .
همچنین در طبقات نمایشگاهی این همایش ، علاوه بر وجود دست‎آوردهای مختلف علمی و پژوهشی ، شاهد وجود پوسترها و بنرهای زیبایی بودیم که علاوه بر ارائه مطالب مختلف در مورد زندگی استاد ، با استفاده از تصاویر مناظر مختلف موجود در محل بنیاد پروفسور حسابی باعث ایجاد چشم اندازهای بسیار زیبایی در محل نمایشگاه‎ها و سالن سخنرانی ایجاد کرده بود . ‌

 
 
   
   
         
     
■ زندگی نامه     ■ فرهنگی     ■ پژوهشی - صنعتی     ■ گالری    
                       
» شرح زندگی     » چاپ و انتشار     » تئوری استاد     » گالری عکس    
» خانواده     » موزه     » مکانیک و هیدرودینامیک     » گالری فیلم    
» فرهنگی، هنری     » کتابخانه     » هوش مصنوعی     » گالری پوستر    
» تحقیقات     » فرهنگ ایرانی     » فیزیک ذرات بنیادی و حرارت     » تور مجازی بنیاد    
» کتاب ها     » مراسم و سخنرانی ها     » الکترونیک و اپتیک          
» رساله ها، مقالات و سخنرانی ها     » جوایز                
» موسسات     » نشست های علمی – فرهنگی بنیاد     ■ زیست محیطی          
» خدمات و مشاغل     » رسانه ها                
» دوستان، همکاران، شاگردان           » سازمان ملل، ارتقاء زیست محیطی بنیاد          
» نشان ها و مدارک بین المللی     ■ تازه ها     » فعالیت های زیست محیطی          
» کنفرانس ها و عضویت ها           » نشست های زیست محیطی          
» جملات برجسته استاد     » تازه های تارنما     » نمایشگاه های زیست محیطی          
» بورس پروفسور حسابی         » فضای زیست محیطی بنیاد (عکس)          
 
         
  کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به بنیاد پروفسور حسابی می باشد. 1395- 1348