خــــانه |  راهـنمای تـــارنما |  جستجو    
 
     
 
 

     تــــــــازه هـــــــا  
 
   تاریخ شفاهی زندگی پروفسور حسابی
   همایش بین المللی یوسرن
   رساله راه بهبودی
   کتاب پروفسور حسابی و دانش اتمی ایران
   بیست و هشتمین یادمان پروفسور حسابی
   مکاتبات پروفسور حسابی و آندره ژید ...
   فاطمه گله ...
   جناب مهندس غلامرضا سحاب - دوستان
   گزارش رونمایی از دیوان حافظ حسابی
   تور گردشگری منزل، موزه، کتابخانه ...
   بروشور موزه پروفسور حسابی
   خبرنامه روز جهانی موزه (بهار 97)
   تعیین ساعت ایران
   همایش یونسکو در بنیاد پروفسور حسابی
   فیلم های مصاحبه با پروفسور حسابی
   سخنرانی در سوگ درگذشت اینشتین
   بخشی از عضويت های استاد‎‎‎‌
   دیدگاهی بر تئوری پروفسور حسابی
   بزرگداشت سی صدمین سالگرد تولد نیوتن
   خرید زمین در کره مریخ
   تئوری استاد
   تزهای تقدیمی اساتید بزرگ به استاد ...
 
     پیــــــوندهــــــــــا 
 
   

   

   
   
   
   
 
 
 
 
 
 
 
     
     
         
 



  سالگرد پروفسور حسابی 1399

 
 
 
بسم ا... الرحمن الرحيم

 
 


بسم الله الرحمن الرحیم

بیست و هشتمین یادمان پروفسور حسابی
بنیان‌گذار علوم نوین در ایران

‏در سایه محبت ، عشق و احترام تحسین‏برانگیز قریب به اتفاق دانش‏دوستان و سرافرازی‌خواهان این سرزمین کهن به عالمان ایران اسلامیمان و با آرزوی هدایت نسل‌های آینده‌ساز و به اعتبار شهرت هزاران ساله میهنمان به علم و نوآوری و استقلال واقعی (قطع نیاز از دیگران) به مناسبت دوازدهم شهریور و بیست و هشتمین یادمان سالگشتِ سَراستاد(پروفسور) حسابی ، این معلم آرزومند ، متعهد و خستگی‏ناپذیر در کسوت بنیاد‏گذار دانشگاه و بسیاری از مراکز علمی ، آموزشی ، فرهنگی ، صنعتی و پژوهشی کشورمان که در طول سه نسل کاری ، هفت نسل استاد و دانشجو را تربیت نمودند ، نکاتی شایسته تعمق را به استحضار می‌رسانیم :
استاد دکتر سیدمحمود حسابی از اولین دانش‌آموختگانی بودند که با تحصیلات آکادمیک در بهترین دانشگاه‌های دنیا و در زمینه‌های تخصصی ادبیات ، بیولوژی ، راه و ساختمان ، معماری ، معدن ، پزشکی ، حقوق ، ریاضیات ، ستاره‌شناسی ، برق و فیزیک با دریایی از تجربیات علمی و عملی در شامات (لبنان ، سوریه ، اردن و . . . ) اروپا و اتازونی در شرایطی‌که امکان هرگونه پیشرفت دانشی و پژوهشی و کسب بالاترین درجات و نشان‌های فراملی برایشان فراهم بود و ارتباطات گسترده‌یی با دانشمندانی چون بور ، فرمی ، دیراک ، بورن و شرویدینگر و پروفسور اینشتین داشتند بر اساس آموزه‌های مادر فداکار و عاشق وطنشان در 1304خورشیدی در روزگاری که وزیر فرهنگ وقت ، فرق فیزیک و شیمی را نمی‌دانست ، و مردم عرض رودخانه را با تعداد «خیز آهو» و پهنای دشت و مزرعه را با «چوبانداز» اندازه می‌گرفتند و برای توزین محصولات خود از سنگ و کلوخ بیابان استفاده می‏کردند و محک واحدی وجود نداشت حتی زمان با طلوع و غروب خورشید یا بانگ خروس ‌سنجیده می‌شد ، کمر همت بسته ، به کشور بازگشتند و با تلاشی شبانه‌روزی در اولین گام با ایجاد واحد اوزان و مقیاس‌ها (ستاندارد) مقیاس وزن و طول (کیلو و متر) را روانه بازار نموده ، برای تعیین ساعت رسمی و ثبت جهانی آن عرض جغرافیایی کشور را محاسبه ، دروازه دولاب تهران را مبنای (صفر)آن قرار داده و سرانجام در سال 1311 خورشیدی ، ساعت رسمی را ثبت دفتر گرینیچ می‏نمایند ، همچنین اولین مدرسه مهندسی ایران را حدود سال 1307 در وزارت طرق و شوارع (راه و ترابری) و در سال‌های بعد دارالمعلمین عالی ، دانش‌سرای عالی و دانشگاه تهران را راه‌اندازی می‌کنند .
استاد در نخستین ماموریت خود ، اولین راه‌سازی مهندسی ایران (راه ساحلی سراسری خلیج فارس) در گام بعدی راه تهران به لواسانات (شمشک و . . .گاجره) که در همان ناحیه نخستین پایگاه دانشی کشف ، استخراج ، جداسازی ، پالایش و بهره‌برداری از معادن را ایجاد می‌کنند و به منظور برقراری نظم در استخراج «قانون بهره‌برداری از معادن» را تدوین و به تصویب مجلس می‌رسانند و در نگاهی ماندگار بر امر ارزشمند صنعت جهان‌بینی (توریسم) راه صعب‌العبور قزوین به الموت را می‏سازند و برای تثبیت موقعیت رسمی کشور ، حدگذاری رود اترک (مرز ایران و شوروی) و در اقدامی دیگر مرز ایران و پاکستان را تعیین می‌نمایند .
پروفسور حسابی جهت نیل به خودپایی ، مراکز جدیدی مانند : فرهنگستان زبان ، سازمان هواشناسی ، نخستین رصدخانه در اسدآباد همدان ، اولین مرکز تعقیب ماهواره‌ها در شیراز ، سازمان انرژی اتمی ، اولین راکتور اتمی ، اولین بیمارستان خصوصی مدرن رایگان ، نخستین دستگاه رادیولوژی ، اولین رادیو ، نخستین ایستگاه فرستنده امواج و ده‌ها و ده‌ها نمونه دیگر را بنا می‌نهند .
به خواست خداوند ما نیز به عنوان رهروان راه استاد ، در حد کوچک خود خوشبختانه در سال جاری توانستیم از میان ده‌ها اثر در انتظار انتشار استاد با یاری چند تن از مصمم‌ترین خواستاران سربلندی میهنمان : «حافظ حسابی» ماحصل چهل سال تلاش و مطالعه ایشان بر دیوان حافظ کبیر ؛ مکاتبات آموزنده پروفسور حسابی با نویسنده و فیلسوف شهیر فرانسوی ؛ آندره ژید ، «چگونگی تاسیس اولین مدارس عشایری در ایران» و نیز یک یادگار دلنشین ، «فاطمه گُله» ، نشان‌دهنده مهر عمیق استاد به روستاییان و همشهریان تفرشی‌شان را در اختیار جامعه فرهنگیمان قرار دهیم .
پس بجاست از ایزد یکتا بخواهیم که با یاری و مساعدت علاقمندان علم و فرهنگ بتوانیم در فرصت باقی عمر دیگر آثار بی‏مانند این معلم فداکار را تقدیم فرزندان این مرز و بوم گهربار نماییم تا لبیکی باشد به آرزوهای عاشقان این سرزمین اهورایی . انشاءالله


 
     
         
     
■ زندگی نامه     ■ فرهنگی     ■ پژوهشی - صنعتی     ■ گالری    
                       
» شرح زندگی     » چاپ و انتشار     » تئوری استاد     » گالری عکس    
» خانواده     » موزه     » مکانیک و هیدرودینامیک     » گالری فیلم    
» فرهنگی، هنری     » کتابخانه     » هوش مصنوعی     » تاریخ شفاهی    
» تحقیقات     » فرهنگ ایرانی     » فیزیک ذرات بنیادی و حرارت     » گالری پوستر    
» کتاب ها     » مراسم و سخنرانی ها     » الکترونیک و اپتیک     » تور مجازی بنیاد    
» رساله ها، مقالات و سخنرانی ها     » جوایز                
» موسسات     » نشست های علمی – فرهنگی بنیاد     ■ زیست محیطی          
» خدمات و مشاغل     » رسانه ها                
» دوستان، همکاران، شاگردان           » سازمان ملل، ارتقاء زیست محیطی بنیاد          
» نشان ها و مدارک بین المللی     ■ تازه ها     » فعالیت های زیست محیطی          
» کنفرانس ها و عضویت ها           » نشست های زیست محیطی          
» جملات برجسته استاد     » تازه های تارنما     » نمایشگاه های زیست محیطی          
» بورس پروفسور حسابی         » فضای زیست محیطی بنیاد (عکس)          
 
         
  کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به بنیاد پروفسور حسابی می باشد. 1395- 1348