خــــانه |  راهـنمای تـــارنما |  جستجو    
 
     
 
 

     تــــــــازه هـــــــا  
 
   همایش بین المللی یوسرن
   رساله راه بهبودی
   کتاب پروفسور حسابی و دانش اتمی ایران
   بیست و هشتمین یادمان پروفسور حسابی
   ... مکاتبات پروفسور حسابی و آندره ژید
   فاطمه گله ...
   جناب مهندس غلامرضا سحاب - دوستان
   گزارش رونمایی از دیوان حافظ حسابی
   تور گردشگری منزل، موزه، کتابخانه ...
   بروشور موزه پروفسور حسابی
   خبرنامه روز جهانی موزه (بهار 97)
   تعیین ساعت ایران
   همایش یونسکو در بنیاد پروفسور حسابی
   فیلم های مصاحبه با پروفسور حسابی
   سخنرانی در سوگ درگذشت اینشتین
   بخشی از عضويت های استاد‎‎‎‌
   دیدگاهی بر تئوری پروفسور حسابی
   بزرگداشت سی صدمین سالگرد تولد نیوتن
   خرید زمین در کره مریخ
   تئوری استاد
   تزهای تقدیمی اساتید بزرگ به استاد ...
 
     پیــــــوندهــــــــــا 
 
   

   

   
   
   
   
 
 
 
 
 
 
 
     
     
         
    نوروز 93










 
 
     
  بسم ا... الرحمن الرحیم  
     
  حَــــوِّل حــالِنـا اِلــی اَحـــسَــنِ الـحــال
یـــــــــا مُـحَـــوِّلَ اَلـحَـــولِ وَ الاَحـــوال
یــا مـُـــدَبـِـــّرَ الــلَــیـــلِ وَ الــنــَهـار
یـا مُـقَـلِـبَ الـقُــلُـوبِ وَ الاَبـصـار
 
  استاد دکتر سید محمود حسابی ، در کشاکشِ ستمِ پدر و رها شدن در شامات (سوریه و لبنان) در پنج سالگی ، که به افلیج شدن مادر فاضله ایشان ؛ خانم گوهرشاد حسابی انجامید ، در پناه استواری و خستگی‌‌‌‌ناپذیری این بانوی آزاده وطن‌‌‌‌دوست ، پس از دست یافتن به برترین دانش‌‌‌‌های آن روزگار ؛ برجایی در پیشرفته‌‌‌‌ترین دانشگاه‌‌‌‌ها و پژوهشگاه‌‌‌‌های ترازِ نخست ، و نیل به برترین نام‌‌‌‌آوری‌‌‌‌های جهانی را ، رها کردند ، تا : عمر گرانبها و همه توان خویش را ، با گشودن راه برای کشورمان ، به سوی نویافته‌‌‌‌ها و پایه‌‌‌‌گذاری بسیاری از کانون‌‌‌‌های دانشی ، آموزشی ، فیاوری (صنعتی) ، فرهنگی و پژوهشی ، پیشکش سربلندی هم‌‌‌‌میهنانمان نمایند ؛ و در پیوستگی دیگری به آموزه‌‌‌‌های آن مادر دانا و آگاه ،گرامیداشت آیین‌‌‌‌های هزاران ساله ایرانی : شب یلدا (یادمان کتاب‌‌‌‌خوانی ایرانیان) ؛ چهارشنبه سوری (گرامیداشت آتش : جلوگیری از یورش درندگان ، زدودن آلودگی‌‌‌‌ها ، نگاهبانی جان از سرما ، و فراتر از آن : آغازگر تحقیقات و نوآوری‌‌‌‌ها) ؛ سفره هفت سین (سوگند به قرآن کریم برای پاسداشت برکات الهی) و سیزده‌‌‌‌به‌‌‌‌در (روزِ سرگذاشتن به دشت و صحرا ، روزِ برنامه‌‌‌‌ریزی و پیوند با پروردگارمان : گره برآفریده‌‌‌‌های‌‌‌‌خدادادی) را ، در نَخُستگی(اولویت) ارزش‌‌‌‌های پایداری ملی خود نهاده ، تا این همبستگی‌‌‌‌های دیرینه و اجدادی ، بازوی توانمند سرافرازی‌‌‌‌ کشور گرانسنگشان باشد .
با این نهاده اخلاقی ، سالیان سال ، پروفسور حسابی ، پدر علم فیزیک و مهندسی نوین ایران در دامنه جهان‌‌‌‌بینی(گردش‌‌‌‌گری)های خود ، چه در آزادْروزان (تعطیلات) تابستانی و چه نوروزی ، برای شناخت سرزمین مادری (با همراهی آقای بهار ، خویشِ همسرشان) و برپایی این دلبستگی‌‌‌‌ها : با خوانش حافظ ، مولانا و . . . . . شاهنامه و داستان‌‌‌‌های پیشینه هزار و یک شب ، چهل طوطی و . . . حسین‌‌‌‌کرد شبستری ؛ و با بزرگ‌‌‌‌تر شدن بچه‌‌‌‌ها : همراه همسر و فرزندان ، راهی شهرها و روستاهای این دیار کهن می‌‌‌‌شدند . در اینجا ، با یادآوری این آرزوی همیشگی استاد ، در شایستگی هم‌‌‌‌گامی دولتی هوشمند ! : برای پرهیز دادن مردمانمان از گشت و گذار ، در سه روز اول سال و دور نشدن از خانه و کاشانه با آرمان پربارِبایستگیِ گستردنِ سفره هفت‌‌‌‌سینِ تاریخیمان و برآوردن صله‌‌‌‌ رحم ، در دید و بازدیدهای عید و جایگزینی آن ، با یک آزادْروزی (تعطیلی) ده روزه برای آسودگی خیال ، در سفرها و گشت‌‌‌‌های جان‌‌‌‌فزای نوروزی ، از سیزده نوروز ، به پشتوانه دل‌‌‌‌انگیزی هوای بهاری ؛ برای آشنایی رودر‌‌‌‌رو با فراز و فرودهای مرز و بوممان : داشته‌‌‌‌های تاریخی ، آیین‌‌‌‌ها ، آثار باستانی ، گویش‌‌‌‌ها ، پوشاک و خوراک ، صنایع دستی ، شعر و موسیقی ، سرود و رقص‌‌‌‌های محلی (همـانا آرایه‌‌‌‌یی از رزمایش نظامی : برای پاسـداشت سرمایه‌‌‌‌های فرهنگی و مانایی پیشینه نیاکانمان) فراهم شده ؛ و جاودانگی آن ، با
عکس‌‌‌‌های یادگار ، از پدیده‌‌‌‌های‌‌‌‌گذشته وکنونی هر تیره‌‌‌‌یی ، روستایی ، کدخدایی ، آموزگار و دبیری ، رییس پاسگاه ، ژاندارم و پاسبانی . . . اندیشه‌‌‌‌دار و هنرمندی ، برپا گردد . در یکی از این گردش‌‌‌‌های نوروزی بود ، که پس از پاسخ به دل‌‌‌‌خواسته همیشگی شریک فداکار زندگیشان (خانم حائری) ، برای زیارت امام هشتم (ع) ؛ از مشهد مقدس ، رهسپار زاهدان (سیستان و بلوچستان) شدیم ، پاسی از نماز ظهرگذشته ، به شَوَندِ (واسطه) رانندگی آرام و بینش سنجیده‌‌‌‌ استاد ، هنگام گذر از دِهی ، پیرِ دیری را ، نشسته بر‌‌‌‌ دامنه تپه‌‌‌‌یی دیدند ، که با آوایی خوش و سازی قَهیچَک مانند ، به زیبایی می‌‌‌‌خواند و می‌‌‌‌نواخت ؛ و شگفتا ، ‌‌‌‌که گروهی از نوجوانان و جوانان آن دیار ، با دوره کردن او ، از برخورد سنگ‌‌‌‌ریزه‌‌‌‌های تلنگریشان ، با کاسهِ تار پیرِ هنرآفرین ، می‌‌‌‌خندیدند ، تا خوشی کنند ! !
آقای دکتر حسابی ، در بی‌‌‌‌تابی از این نابخردی ، به سوی پیرمرد رفته ، کنارش نشستند ، اندکی دیگر ، خانواده را نیز، نزد خود ، فراخواندند و ، با این سخن پرشور ، که : "سروده‌‌‌‌های این هنرمند نابینا ، همه از خود اوست ، و تنها ، دو یا سه نمونه آن ، از حافظ و سعدی است !" با یافتن"لا" در سیم سازش ، او می‌‌‌‌نواخت و ایشان ، نت‌‌‌‌ها و اشعار آموزنده دلنوازش را ، چنان با دل و جان و ریزسنجی و خطی‌‌‌‌خوش ، در رَه نامه (سفرنامه) همیشه همراهشان ، می‌‌‌‌نوشتند ، که انگار : از گلستانی بی‌‌‌‌همتا ، زیباترین گل‌‌‌‌ها را ، برمی‌‌‌‌گزینند . در اوج کامیابی ، از این یکدلی ، بدون کم‌‌‌‌ترین خستگی ، در جرگه ریش‌‌‌‌سفیدان ده ، و همان سنگ‌‌‌‌پران‌‌‌‌ها ، و این بار ، پشیمان از آن کرده پلید ، در پرتو چشمان پر از اشکِ سپاس آن هنرمند ؛ کمی از پنجِ پَسین (بعدازظهر) گذشته بود ، که دو استاد ، پیش از خداحافظی ، نشانی‌‌‌‌های خود را ، به یکدیگر سپردند . چند روز از بازگشت ما به تهران ، نگذشته بود ، که از پیرِ هنر و ادب آن روستا ، این نامه‌‌‌‌ پُرفَراز و تکان‌‌‌‌دهنده ، رسید ، که : "جناب آقای حسابی ، نشست آموزنده آن روز شما ، رفتار مردمان زادگاهم را ، زیر و رو کرد ! چرا که : هم‌‌‌‌آبادی‏‌‌‌‌هایم ، نه تنها دیگر ، بچه‌‌‌‌های خود را ، برای سرگرمی و سنگ‌‌‌‌پرانی ، به سراغ منِ نابینا نمی‌‌‌‌فرستند ، بلکه ، آنان را ، برای آموزش شعر و ادب و موسیقی ، نزد من می‌‌‌‌آورند" . و این بار ، درسی بزرگ ، در دیدگان پر از اشکِ استاد عشق که : " بله این ایران است ! فقط کافیست ، آرنگی (الگویی) مناسب ، در اختیار مردم ما ، قرار گیرد !" .
حال ، به خجستگی بهار ، و در شگون سال نو ، و به یمن زندگی در چنین کشور گنجینه‌‌‌‌داری ، با آرزوی همدلی و پشتیبانی دولتمردان گرانسنگمان ، برای لبیک به نیم قرن درخواست خانواده و همیاران استاد ، برای یاری‌‌‌‌رسانی ، در : رسانا کردن بازمانده‌‌‌‌ها و داشته‌‌‌‌های بی‌‌‌‌مانند پروفسور حسابی (تفاهم‌‌‌‌نامه‌‌‌‌ها ، بیانیه‌‌‌‌ها ، نامه‌‌‌‌ها ، پیشنهاد قوانین ، رَه‌‌‌‌نامه‌‌‌‌ها ، اسناد . . . . . و خاطرات) این معلم دردْ آشنا ، سخت‌‌‌‌کوش ، خستگی‌‌‌‌ناپذیر و رنج‌‌‌‌کشیده ، و بر‌‌‌‌تر از همه : ساخت پیوستی نمایشی ( سریالی مستند ) از سه پُشته (نسل) معلمی و تربیت هفت پُشته استاد و دانشجوی ایشان ؛ امیدواریم : با اراده مهرآمیز دست‌‌‌‌اندرکاران و سکانداران نظام اسلامیمان ،گامی‌‌‌‌ کارساز ، در گستره یادمان‌‌‌‌های بهروزی‌‌‌‌آفرین ، برای فردای فرزندان این سرزمین و انقلاب عظیم آن ، برداشته شود . انشاءا...

 
 

 
         
     
■ زندگی نامه     ■ فرهنگی     ■ پژوهشی - صنعتی     ■ گالری    
                       
» شرح زندگی     » چاپ و انتشار     » تئوری استاد     » گالری عکس    
» خانواده     » موزه     » مکانیک و هیدرودینامیک     » گالری فیلم    
» فرهنگی، هنری     » کتابخانه     » هوش مصنوعی     » گالری پوستر    
» تحقیقات     » فرهنگ ایرانی     » فیزیک ذرات بنیادی و حرارت     » تور مجازی بنیاد    
» کتاب ها     » مراسم و سخنرانی ها     » الکترونیک و اپتیک          
» رساله ها، مقالات و سخنرانی ها     » جوایز                
» موسسات     » نشست های علمی – فرهنگی بنیاد     ■ زیست محیطی          
» خدمات و مشاغل     » رسانه ها                
» دوستان، همکاران، شاگردان           » سازمان ملل، ارتقاء زیست محیطی بنیاد          
» نشان ها و مدارک بین المللی     ■ تازه ها     » فعالیت های زیست محیطی          
» کنفرانس ها و عضویت ها           » نشست های زیست محیطی          
» جملات برجسته استاد     » تازه های تارنما     » نمایشگاه های زیست محیطی          
» بورس پروفسور حسابی         » فضای زیست محیطی بنیاد (عکس)          
 
         
  کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به بنیاد پروفسور حسابی می باشد. 1395- 1348