خــــانه |  راهـنمای تـــارنما |  جستجو    
 
     
 
 

     تــــــــازه هـــــــا  
 
   رساله راه بهبودی
   کتاب پروفسور حسابی و دانش اتمی ایران
   بیست و هشتمین یادمان پروفسور حسابی
   ... مکاتبات پروفسور حسابی و آندره ژید
   فاطمه گله ...
   جناب مهندس غلامرضا سحاب - دوستان
   گزارش رونمایی از دیوان حافظ حسابی
   تور گردشگری منزل، موزه، کتابخانه ...
   بروشور موزه پروفسور حسابی
   خبرنامه روز جهانی موزه (بهار 97)
   تعیین ساعت ایران
   همایش یونسکو در بنیاد پروفسور حسابی
   فیلم های مصاحبه با پروفسور حسابی
   سخنرانی در سوگ درگذشت اینشتین
   بخشی از عضويت های استاد‌‌‌‌
   دیدگاهی بر تئوری پروفسور حسابی
   بزرگداشت سی صدمین سالگرد تولد نیوتن
   خرید زمین در کره مریخ
   تئوری استاد
   تزهای تقدیمی اساتید بزرگ به استاد ...
 
     پیــــــوندهــــــــــا 
 
   

   

   
   
   
   
 
 
 
 
 
 
 
     
     
         
 


  نوروز 1395










 
 
     
  بسم ا... الرحمن الرحيم


آنْ همِه ! : ناز و تَنَعّم ! كِه خَزان ! مْيْ‌فَرْمُوْد !              عاقِبَت ! : دَرْ قَدَمِ بادِ بَهار ! آخِرْ شُد ! (1)

با این نِگَره از پروفسور حسابی ، پدر علم فیزیک و مهندسی نوین ایران : «مردمی که خوشحال باشند ، دارای آفرینش و سازندگی هستند ؛ و دولت نیز ، خویشکار (موظف) است ، شادی‌آفرینان را ، ارج نهد .»
هم‌میهنانمان هم ، از دیرباز ، یادمان‌های‌ روح افزای خشنودی‌آوری را ، با کهن والا جشن‌های ایرانی ، پاس می‌دارند ، از شب یلدا تا نیمه ماه دوازدهم سال : روز درخت‌کاری و پاسداشت محیط ‌زیست (2) ، فرخندگی اسپندگان (3) و نیک زادروزِ دانشمندانمان ، همچون خواجه نصیرالدین طوسی ، دانش مردِ بیمانند ، در همه دوران ، و پس از سده‌ها ، استاد حسابی ، پایه‌گذارِ دانش‌های نوین و بسیاری از کانون‌های آموزشی ، فیاوری (صنعتی) ، تَخشایی (تکنولوژیکی) فرهنگی و پژوهشی کشورمان ، در پنجم اسفند ماه ؛ روز مهندسی ، و در شب عیدمان ، بیست و نهمِ همین ماه ، فَرَّهیِ بزرگ ملی شدن صنعت نفت . (4)
و در گرامیداشت آغازینِ آن‌ها ؛ نوروز ، این یادگار برجسته و بی‌همتای هزاران ساله ایرانیان ، بنابر دل خواستهِ برخاسته از جانِ مادرشان ، سرکار خانم گوهرشاد حسابی ، از نوجوانی و در اوج آن تنگدستی ، بی‌کسی و دور از این خاک ، از هنگام ورود به دانشگاه (ادبیات ، بیولوژی و راه‌سازی) در لبنان . . . و اَوانِ راه و پل‏‌سازی در سوریه و عربستان و اردن و . . . پس از مهندسی معدن و مهندسی برق در فرانسه و کار در متروی پاریس و نیز در گذران رشته‌های ریاضیات ، پزشکی ، حقوق و . . . در آخر : فیزیک در دانشگاه سوربن ، یا در هنگامهِ پژوهش در علوم پایه در امریکا ، و در درازای سال‌ها استادی و پژوهشگری در این سرزمین ، در دامنهِ همراهی‌های آن به آنِ سرکار خانم حائری ، همسر فداکارشان ، برای مانایی نوروز باستانی ، سفره هفت‌سین را گسترانیده (5) و در واپسین گاهِ سال کهنه ، بَر گردِ پرتو شمع‌های ‌افروخته (6) به شمارِ تک تک خانواده ، آیات کریمه قرآن را ، نه با کلام ، که با هر تپش قلب عاشقشان ، با نوایی آهنگین ، در هم‌آوایی با آواز خانم ، و به دنبال پدر : بچه‌ها ادا نموده ، و پس از توپِ تحویل سال نو ، در شَوَندِ جاودانگی پیوند ایران و اسلام عزیزمان ، ابیاتی از شاهنامه فردوسی(7) را با آوایی گوش‌نواز و دلربا ، می‏‌خواندند .
در پایاییِ همین یادمان جشنِ ماندگار ، در همه پایگاه‌های آموزش عالی (دارالمعلمین عالی ، دانشسرای عالی و . . . . . دانشگاه تهران) که برپا نمودند ، با همان مهر و دلبستگی خانوادگی با دانشجویانشان ، آیینِ شبِ یلدا ، چهارشنبه ‌سوری ، نوروز و سیزده به در را ، هم اَوان ، ولی با نامِ نوآورانه جشن سبزه ، آویزهِ جان و دل این سکان‌دارانِ مام میهن ، می‌نمودند .
پس ما نیز ، با پیشکشِ یا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْأَبْصَارِ یَا مُدَبِّرَ اللَّیْلِ وَ النَّهَارِ یَامُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَ الْأَحْوَالِ حَوِّلْ حَالَنَا إِلَی أَحْسَنِ الْحَالِ ، در آستانه سال نو ، در جایگاه این انقلاب عظیم ، سربلندی ، دَهِش (برکت) ، تندرستی و پیروزی‌های روزافزونِ آن وجودِ گرانقدر ، خانواده پرمهر و هم‌کوشان ارجمند را ، از درگاه ایزد یکتا آرزومندیم . انشاءا. . .

بنیاد پروفسور حسابی
نوروز 1395

________________________________

(1) به اوج و نهایت رسید ( آن خزان ، به سرسبزی و شادانی ختم شد) .
(2) پرهیز از نابودی باغ‌ها و بافت دیرینه شهرها ، پاسداشت جنگل‌ها ، نگهداری از درختان خانگی و شهری ، و بهروزی آفریده‌های خداوندی ، از کودکانِ خیابانی در دلِ زمستان ، تا سگ و گربه‌های بی‌پناه و پرندگان سرمازده .
(3) سِپَندارمِذگان ، روز زمین و بانوان ، که امیدواریم ، با تلاش و نیکدلی دست اندرکارانمان ، جایگزینِ ولنتاین فرنگی‌ها و ینگه دنیایی‌ها شود .
(4) پس از ملی شدن صنعت نفت و آغاز خودپایی ما ، استاد حسابی ، نخستین رییس هیئت‌مدیره و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ، با آوَرِ وابسته نبودن کشورمان ، پاکاری (خدمات) گسترده‌یی را ، با سه پُشته (نسل) کاری و تربیت هفت پُشته استاد و دانشجو ، پی‌گرفتند .
(5) پس از ازدواج ، به شگونِ آن پیوند خجسته ، هفت سین را ، بر سفره عقدشان می‌چیدند .
(6) پروفسور حسابی ، در زادروزِ فرزندانشان نیز ، این آوَر را ، که شمع ، آرنگِ (سمبل) فروغِ زندگی است و خداوند است ، که انسان را می‌آفریند و با مِهرِ خود رشد داده و هرگاه خواست ، از دنیا می‌برد ، جاوید می‌دانستند ؛ پس، به جای رونویسی از دیگران (غربی‌ها . . . و . . .) به یاد داشته باشیم ،که هر یک از آن شمع‌های فروزان ، نشانیست از سالی از زندگانی ، پس دیگر فُوت و خاموش کردن آن‌ها ، دست ما نیست ، بلکه به فرمان آفریدگار است ، و یاد بَرجاییست ، از فرهنگِ پربارِ سرزمینِ پارس (پرشیا) .
(7) چه سنجیده و به‌جا ، که بنابر سفارش پروفسور حسابی ، این نگرشِ معنوی و ادبی را ، در پیش‌برنامه هر همایش و نشستی ، پایدار نگاه داریم ؛ یعنی خوانشِ گزیده‌یی از شاهنامه فردوسی ، پس از تلاوت آیاتی چند از قرآن کریم .









 
         
     
■ زندگی نامه     ■ فرهنگی     ■ پژوهشی - صنعتی     ■ گالری    
                       
» شرح زندگی     » چاپ و انتشار     » تئوری استاد     » گالری عکس    
» خانواده     » موزه     » مکانیک و هیدرودینامیک     » گالری فیلم    
» فرهنگی، هنری     » کتابخانه     » هوش مصنوعی     » گالری پوستر    
» تحقیقات     » فرهنگ ایرانی     » فیزیک ذرات بنیادی و حرارت     » تور مجازی بنیاد    
» کتاب ها     » مراسم و سخنرانی ها     » الکترونیک و اپتیک          
» رساله ها، مقالات و سخنرانی ها     » جوایز                
» موسسات     » نشست های علمی – فرهنگی بنیاد     ■ زیست محیطی          
» خدمات و مشاغل     » رسانه ها                
» دوستان، همکاران، شاگردان           » سازمان ملل، ارتقاء زیست محیطی بنیاد          
» نشان ها و مدارک بین المللی     ■ تازه ها     » فعالیت های زیست محیطی          
» کنفرانس ها و عضویت ها           » نشست های زیست محیطی          
» جملات برجسته استاد     » تازه های تارنما     » نمایشگاه های زیست محیطی          
» بورس پروفسور حسابی         » فضای زیست محیطی بنیاد (عکس)          
 
         
  کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به بنیاد پروفسور حسابی می باشد. 1395- 1348