خــــانه |  راهـنمای تـــارنما |  جستجو    
 
     
 
 

     تــــــــازه هـــــــا  
 
   رساله راه بهبودی
   کتاب پروفسور حسابی و دانش اتمی ایران
   بیست و هشتمین یادمان پروفسور حسابی
   ... مکاتبات پروفسور حسابی و آندره ژید
   فاطمه گله ...
   جناب مهندس غلامرضا سحاب - دوستان
   گزارش رونمایی از دیوان حافظ حسابی
   تور گردشگری منزل، موزه، کتابخانه ...
   بروشور موزه پروفسور حسابی
   خبرنامه روز جهانی موزه (بهار 97)
   تعیین ساعت ایران
   همایش یونسکو در بنیاد پروفسور حسابی
   فیلم های مصاحبه با پروفسور حسابی
   سخنرانی در سوگ درگذشت اینشتین
   بخشی از عضويت های استاد‎‎‎‌
   دیدگاهی بر تئوری پروفسور حسابی
   بزرگداشت سی صدمین سالگرد تولد نیوتن
   خرید زمین در کره مریخ
   تئوری استاد
   تزهای تقدیمی اساتید بزرگ به استاد ...
 
     پیــــــوندهــــــــــا 
 
   

   

   
   
   
   
 
 
 
 
 
 
 
     
     
         
 



  دعوت به مراسم یادمان

هنگامِ یادمان : پنج شنبه 14 شهريور 1392 .
نشستِ نخست : از 8 تا 10 بامداد ، در خانه استاد : تهران ، تجريش ، چهار راه حسابی .
نشستِ بُن‌‌‌‌‌‌دار : از 5 نیمروز ، در كنار مزار استاد ، شهر دانشگاهي تفرش .
ترابری به سوی تفرش : از 11 بامداد روز پنج‌‌‌‌‌‌شنبه ، از خانه استاد .
همياران : شهرداري تهران ، شهرداری منطقه یک (شمیران)، فرمانداری ، شهرداری و دانشگاه تفرش و بنياد پروفسور حسابی . در پایان ، نیک‌‌‌‌‌‌دلانه ، از بخشایشِ فرهنگی آن گرانمهران ، سپاس‌‌‌‌‌‌گزاری می‌‌‌‌‌‌نمايد .


 
 
     
 
بسم ا... الرحمن الرحيم

 
  " آینده ، از گذشته می‌‌‌‌‌‌آموزد ! " و یا : "هرچقدر زیرِ پایمان استوارتر ، جهشمان بالاتر و پای‌‌‌‌‌‌تر ! " . با آموزش از این دو اندرزِ سوئدی ، ما نیز ، هرچه از تاریخ هزاران ساله سراسر آموزهِ ایران عزیزمان ، بیشتر بدانیم ، هم خودمان و هم فرزندانمان را ، به سرزمین مادری ، پای‌‌‌‌‌‌بندتر ساخته‌‌‌‌‌‌ایم .

با این نگرش و با سنجشی هشداردهنده ، یک ایتالیایی ، در سخنی از بازشناسی شهر رُم ، با نازِش : رم را ، نه تنها ، پایتخت ایتالیا ، بلکه ، پایتختِ تمدن ، فرهنگ و هنر جهان می‌‌‌‌‌‌نامد ! چرا ‌‌‌‌‌‌که ، از کودکی و درخانه و مدرسه ، گرامیدنِ به خویش و اَفرازشِ جایگاهِ جهانیش را ، فرا گرفته است . همان‌‌‌‌‌‌گونه‌‌‌‌‌‌ : که دیگر اروپاییان نیز ، در دستِ‌‌‌‌‌‌پایینِ همین بینشِ فرابین ، در جوابِ همان پرسش ، رم را ، جهانْ نَه ، ولی پایتختِ تمدن ، فرهنگ و هنر اروپا برمی‌‌‌‌‌‌شمارند .

اما اگر ، از منِ اهل این آب و خاک ، گفتاری روشنگر از تهران بخواهند ، آیا آموخته‌‌‌‌‌‌ام که پایتختم ، دیارم و زادبومَم را ، با شیوه‌‌‌‌‌‌یی فَرهانه ، به یادها بسپارم ! و یا ، بدون هیچ اندیشه‌‌‌‌‌‌یی از گنجینه‌‌‌‌‌‌های خودی (ملی‌‌‌‌‌‌) از نادیده ‌‌‌‌‌‌انگاری آلودگیِ هوای شهرها ؛ هرج و مرج ترافیکی ؛ نابودی بافت‌‌‌‌‌‌های پارینه (سنتی) و کُهَنِ شارِستان‌‌‌‌‌‌ها و باغ‌‌‌‌‌‌ها وجنگل‌‌‌‌‌‌های بی‌‌‌‌‌‌همتای کشورم ، زبان به گِله‌‌‌‌‌‌گزاری می‌‌‌‌‌‌گشایم ؟ ! پروفسور حسابی ، پدر علم فیزیک و مهندسی نوین ایران ؛ با گناه شمردن ناآگاهی از داشته‌‌‌‌‌‌های دیرینمان ، برای افزودن به دانایی‌‌‌‌‌‌ها ، حتا در یک جهان‌‌‌‌‌‌بینی (گردش‌‌‌‌‌‌گری) ما را به باغِ مرکزیِ شهرِ تاریخی رُم ؛ ویلا بورگزه بردند ، تا با چشمان خود ، نگرندهِ سرفراز تندیس فردوسی بزرگ ، آراسته به زندگی‌‌‌‌‌‌نامه اَبَرمرد ادب و فرهنگمان و آورده‌‌‌‌‌‌یی حماسی از او ، بر سنگ‌‌‌‌‌‌ ‌‌‌‌‌‌نوشته‌‌‌‌‌‌یی باشکوه ، با نگارش فارسی و لاتین باشیم ! و این گفتارِ پرانگیزهِ استاد : که چرا ایتالیایی‌‌‌‌‌‌ها ، نیم‌‌‌‌‌‌تنهِ"دانته" ، نگارندهِ نامدار" کمدی الهی" ؛ هم ‌‌‌‌‌‌میهن خود را ، آرایهِ گلستانِ ملی خویش ننموده ، سراغ فردوسی ؛ آزاد مردِ پارسی رفته‌‌‌‌‌‌اند ؟ ! و روبه‌‌‌‌‌‌روییِ (مقایسه) دانشی ایشان ، که فوکو ، دانشمند جهانی ، با گویه : "دانش ، توانایی است" شایسته‌‌‌‌‌‌ترین آموزش را ، فرا راهِ بهروزی‌‌‌‌‌‌خواهان نهاده ؛ اما سرافرازیم ، که هزار سال پیش از فوکو ، فردوسی توسی با سروده زیبای‌‌‌‌‌‌ : " توانا بود ، هرکه دانا بود" نه تنها ، چشم‌‌‌‌‌‌اندازِ نیک‌‌‌‌‌‌روزی‌‌‌‌‌‌ها را ، نمایان ساخته ، بلکه با بینشی فراتر : "ز دانش ، دل پیر برنا بود" خرسندی از کرده خویشتن را ، شاه کلیدِ روزبِهی‌‌‌‌‌‌ها ، دانسته است .

و دل‌‌‌‌‌‌نگرانیِ استاد ، که اگر هر یک از ما ایرانیان راستین ، آرزومندیم : هم ‌‌‌‌‌‌میهنانمان ، با آگاهی از پشتوانه‌‌‌‌‌‌های ملی و فَرا ملی ، دست از مهاجرت بشویند و با سربلندی‏‌‌‌‌‌‌آفرینان سرزمین خود همراه باشند ، چرا پس از پنجاه سال ! هیچ نشانی از این نمونه‌‌‌‌‌‌های ماندگار جهانی ، مانند خیابان " فردوسی" ، بلوار "راسیس" (رازی) در پاریس ؛ یا ، نمایه‌‌‌‌‌‌یی از " کوروش‌‌‌‌‌‌کبیر" ، در ورودی پارک ملی سیدنی استرالیا ، با نشانِ نخستین پایه‌‌‌‌‌‌گذار دادْ آدمی(حقوق بشر) در رسانه‌‌‌‌‌‌های ما ، دیده نمی‌‌‌‌‌‌شود ؟ ! و چرا آتیه‏‌‌‌‌‌‌سازانمان ، نباید بدانند : که مرکز اتمی کشور همسایه ، پاکستان را ، دکتر نظامی ؛ و مرکز اتمی عراق را ، دکتر فرزانه و دکتر پرنیان‌‌‌‌‌‌ پور ، اندیشمندان هم‌‌‌‌‌‌وطن برجسته ما (همگی از شاگردان پروفسور حسابی) برپا داشته‌‌‌‌‌‌اند و نشنیده باشند : که بیش از نیم سده پیش : دانش هسته‌‌‌‌‌‌یی ، سازمان انرژی اتمی و نخستین راکتور اتمی کشورمان را ، استاد حسابی ، بنیاد نهادند ؟ ! و یا ، در مورد میدان‌‌‌‌‌‌گاهِ چهارسویهِ دانشمندان ایرانی (ابوریحان بیرونی ، زکریای رازی ، ابوعلی سینا و حکیم عمر خیام نیشابوری) در برابر ورودی بُن‌‌‌‌‌‌دار (اصلی) سازمان انرژی اتمی در مرکز اروپا ؛ وین ، که غربی‌‌‌‌‌‌ها ، از خدا می‌‌‌‌‌‌خواستند ، شاهینِ ترازوی آفریده‌‌‌‌‌‌های پژوهشی ، می‌‌‌‌‌‌گذاشت ، تا ارشمیدس را ، جایگزین هر یک از آن دانش‌‌‌‌‌‌آفرینان نمایند ، سخنی گفته نمی‌‌‌‌‌‌شود ؟ !

با امیدِ نگاهی ژرف ، به پايگاه‌‌‌‌‌‌های نگاهبانِ این پَهلهِ (تمدن) پُرگهر ، با دلی سرشار از آرزوها ، آن وجود ارزشمند و خانواده ارجمند را ، فرا می‌‌‌‌‌‌خوانیم ، تا در بیست و یکمین بزرگداشت استاد دکتر سید محمود حسابي ، با هَم‌‌‌‌‌‌وندیِ‌‌‌‌‌‌گران خود ، هم‌‌‌‌‌‌نشینی مهرآمیزی را ، در جاودانگی آن شایستگی‌‌‌‌‌‌ها ، برپا نمایند .

بنياد پروفسور حسابی.

 
     
         
     
■ زندگی نامه     ■ فرهنگی     ■ پژوهشی - صنعتی     ■ گالری    
                       
» شرح زندگی     » چاپ و انتشار     » تئوری استاد     » گالری عکس    
» خانواده     » موزه     » مکانیک و هیدرودینامیک     » گالری فیلم    
» فرهنگی، هنری     » کتابخانه     » هوش مصنوعی     » گالری پوستر    
» تحقیقات     » فرهنگ ایرانی     » فیزیک ذرات بنیادی و حرارت     » تور مجازی بنیاد    
» کتاب ها     » مراسم و سخنرانی ها     » الکترونیک و اپتیک          
» رساله ها، مقالات و سخنرانی ها     » جوایز                
» موسسات     » نشست های علمی – فرهنگی بنیاد     ■ زیست محیطی          
» خدمات و مشاغل     » رسانه ها                
» دوستان، همکاران، شاگردان           » سازمان ملل، ارتقاء زیست محیطی بنیاد          
» نشان ها و مدارک بین المللی     ■ تازه ها     » فعالیت های زیست محیطی          
» کنفرانس ها و عضویت ها           » نشست های زیست محیطی          
» جملات برجسته استاد     » تازه های تارنما     » نمایشگاه های زیست محیطی          
» بورس پروفسور حسابی         » فضای زیست محیطی بنیاد (عکس)          
 
         
  کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به بنیاد پروفسور حسابی می باشد. 1395- 1348